Blogs

LOŠI POLICIJACI DOPRINOSE NEGATIVNOJ PERCEPCIJI JAVNOSTI
24 Feb

LOŠI POLICIJACI DOPRINOSE NEGATIVNOJ PERCEPCIJI JAVNOSTI

Podgorica, 23. februar 2024. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije pažljivo prati slučaj policijskog službenika V.V. koji je angažovan i na neposrednim poslovima rukovođenja obezbjeđenjem ministra unutrašnjih poslova Crne Gore. Poštujući profesionalni integritet i autonomiju svih onih koji brinu o koordinaciji rasporeda ovih poslova i zadataka unutar Uprave policije, Savjet se do sada nije javno oglašavao cijeneći da je tim povodom iznio jasne ocjene kroz zaključak usvojen još 29. jula 2021. godine.
POLICIJA POVRATNO INFORMISALA: UPUĆENO IZVINJENJE A POLICAJAC PREMJEŠTEN NA DRUGO RADNO MJESTO
19 Dec

POLICIJA POVRATNO INFORMISALA: UPUĆENO IZVINJENJE A POLICAJAC PREMJEŠTEN NA DRUGO RADNO MJESTO

Podgorica, 15. decembar 2023. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije postupao je po pritužbu punomoćnika građanke gospođe S.K. iz Ulcinja, advokata gospodina Jovana Poleksića, kojom je ukazano na nezakonit rad policijskog službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB) Ulcinj, gospodina B.M. zbog onemogućavanja imenovanoj građanki da dana 22. jula 2023. godine, podnese krivičnu prijavu protiv određenog lica kao i postupanju prema njoj, konkretnom događaju i licu koji je usmenim putem prijavila. 
POLICIJA UPUTILA IZVINJENJE, POLICAJAC PREMJEŠTEN NA DRUGO RADNO MJESTO
15 Dec

POLICIJA UPUTILA IZVINJENJE, POLICAJAC PREMJEŠTEN NA DRUGO RADNO MJESTO

Podgorica/Ulcinj, 15. decembar 2023. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije postupao je po pritužbi punomoćnika građanke gopođe S.K. iz Ulcinja, advokata g. Jovana Poleksića, kojom je ukazano na nezakonit rad policijskog službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB) Ulcinj, B.M. zbog onemogućavanja imenovanoj građanki da dana 22. jula 2023. godine, podnese krivičnu prijavu protiv određenog lica kao i postupanju prema njoj, konkretnom događaju i licu koji je usmenim putem prijavila. 
ZLOSTAVLJANJE U POLICIJSKOJ STANICI OSTALO NEPROVJERENO
15 Dec

ZLOSTAVLJANJE U POLICIJSKOJ STANICI OSTALO NEPROVJERENO

Podgorica, 15. decembar 2023. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije pritužbom se obratio građanin gospodin V.G. iz Kotora, žaleći se na nesavjestan rad u službi policijskog službenika gospodina V.K.   Podnosilac pritužbe je pojasnio da je 6. avgusta 2023. godine u stanici policije Odjeljenja bezbjednosti (OB) Kotor čekao puna tri sata kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti događaja od prethodnog dana kada je, kako tvrdi, bio izložen ponižavanju, vrijeđenju i maltretiranju.
ULCINJ: POLICAJAC B.M. ODBIO DA POMOGNE GRAĐANKI
14 Nov

ULCINJ: POLICAJAC B.M. ODBIO DA POMOGNE GRAĐANKI

Podgorica, 10. novembar 2023. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije pritužbom se obratio punomoćnik građanke gospođe S.K. iz Ulcinja, advokat Jovan Poleksić, kojom je ukazao na, kako je naveo, nezakonit rad ovlašćenog policijskog službenika Filijale Ulcinj, gospodina B.M. zbog onemogućavanja imenovanoj građanki da dana 22. jula 2023. godine, podnese krivičnu prijavu protiv Z.M. kao i postupanju prema njoj, konkretnom događaju i licu koji je usmenim putem prijavila. 
HITNO  ODUSTATI OD PREKRŠAJNOG POSTUPKA
15 Aug

HITNO ODUSTATI OD PREKRŠAJNOG POSTUPKA

Podgorica, 14. avgust 2023. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije je preporučio Upravi policije da odustane od zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv građanke M.Ž. iz Kolašina i o tome obavijesti nadležni Sud.  Uprava policije posjeduje znanje, iskustvo i sve potrebne kapacitete da zaštiti žrtve nasilja, jasno ih razlikujući od nasilnika. Savjet u svoj praksi od 2005. godine svega je nekoliko puta izdao sličnu preporuku. 
UZNEMIRAVANJE U KOMŠILUKU: IZDATA MOMENTALNA PREPORUKA POLICIJI
10 Jul

UZNEMIRAVANJE U KOMŠILUKU: IZDATA MOMENTALNA PREPORUKA POLICIJI

Podgorica, 7. jul 2023. godine- Građanin gospodin TG. obratio se Savjetu za građansku kontrolu rada policije pritužbom na postupanje policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB) Podgorica koji nijesu blagovremeno postupili po njegovoj pritužbi od 5. jula 2023. godine Građanin gospodin T.G. se požalio da je svakodnevno, po više puta, duži period, izložen uzmemiravanju i prijetnjama građanina gospodina R.Lj, koji stanuje u ulici Đečevića broj XX u Podgorici, u blizini Ž.P. kod kojeg T.G. iznajmljuje smještaj. 
HAOS NA AERODROMU PODGORICA: PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE
03 Jul

HAOS NA AERODROMU PODGORICA: PROVJERA SE POSTUPANJE POLICIJE

Podgorica, 3. jul 2023. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije pritužbom se obratio građanin gospodin Marko Pejović, diplomirani pravnik iz Podgorice, član nacionalnog Koordinacionog odbora “Građanske inicijative 21. maj”. Saopštio je da je crnogorsku javnost uznemirila vijest o dešavanjima na Aerodromu Podgorica od 2. jula 2023. godine.

Pages