Blogs

POTVRĐENA POSVEĆENOST POLICIJSKOM INTEGRITETU
14 Jun

POTVRĐENA POSVEĆENOST POLICIJSKOM INTEGRITETU

Tivat, 14. jun 2017. godine - Član Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr Aleksandar Saša Zeković, boravio je u radnu posjetu Odjeljenju bezbjednosti (OB) Tivat. Radnom sastanku prisustvovali su načelnik OB, Milovan Radović, komandir Stanice policije, Ljubiša Rovčanin, i šef kriminalistike, Branko Todorović. 
DEBATA O POLICIJSKOJ TORTURI
12 Jun

DEBATA O POLICIJSKOJ TORTURI

Podgorica, 11. jun 2017. godine - Na televizji “Vijesti” emitovana je emisija “Direktno” posvećena primjeni policijskih ovlašćenja i postupanju policije tokom oktobarskih opozicionih protesta (2015).  Gosti emisije su bili Miodrag Mijo Martinović, predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije i žrtva oktobarske torture, mr Aleksandar Saša Zeković, član Savjeta za građansku kontrolu policije, Goran Danilović, bivši ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore i Milan Radović, koordinator programa u nevladinoj organizaciji “Građanska alijansa”.
OBUKA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA
09 Jun

OBUKA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

PROMOCIJA STANDARDA U BORBI PROTIV TORTURE Budva, 9. jun 2017. godine - U "Akademiji znanja" održan je trening seminar pod nazivom "Standardi u borbi protiv torture i drugih oblika nehumanog postupanja" za 22 policijska službenika. Predavči na obuci bili su Sead Frljukčić, mr Aleksandar Saša Zeković, Milan Radović i Sanja Maraš. 
ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA SAVJETA ZA GRAÐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE
02 Jun

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA SAVJETA ZA GRAÐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE

Podgorica, 2. jun 2017. godine — Danas je održana redovna sjednica Savjeta za gradjansku kontrolu rada policije kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Dražen Cerović. Tokom rada sjednice razmotreno je ukupno 15 predmeta od kojih je Savjet u sedam slučajeva zaključio dalji rad rad kroz usvajanje zaključaka, ocjena i preporuka te konstatcija o preduzetim radnjama u postupcima povodom pritužbi građana.
NEPRIHVATLJIVO ĆUTANJE ZVANIČNE CRNE GORE
26 May

NEPRIHVATLJIVO ĆUTANJE ZVANIČNE CRNE GORE

OBILJEŽENO 25. GODINA OD ZLOČINA Herceg Novi, 25. maj 2017. - Ispred zgrade Centra bezbjednosti (CB) Herceg Novi u organizaciji nevladinih organizacija “Akcija za ljudska prava”, “Anima” i “Centar za građansko obrazovanje” održan je komemorativni skup povodom 25. godina od nezakonitog hapšenja i deportacije izbjeglica iz Bosne i Hercegovine (BiH). Komemoraciju je podržao i Savjet za građansku kontrolu rada policije.
IZVINJENJE POLICIJE ZBOG LOŠE PRAKSE U PROŠLOSTI
25 May

IZVINJENJE POLICIJE ZBOG LOŠE PRAKSE U PROŠLOSTI

GODIŠNJICA NEZAKONITOG HAPŠENJA I DEPORTACIJE IZBJEGLICA IZ BIH Herceg Novi, 25. maj 2017. godine - Komemorativnom skupu u Herceg Novom, u organizaciji nevladinih organizacija “Akcija za ljudska prava”, “Anima” i “Centar za građansko obrazovanje”, u ime Savjeta za građansku kontrolu rada policije je prisustvovao i na istom govorio mr Aleksandar Saša Zeković, član Savjeta za građansku kontrolu rada policije. Slijedi njegova izjava:
GODIŠNJICA NEZAKONITE DEPORTACIJE IZBJEGLICA IZ CRNE GORE
24 May

GODIŠNJICA NEZAKONITE DEPORTACIJE IZBJEGLICA IZ CRNE GORE

GRAĐANSKA KONTROLA POLICIJE PREPORUČILA IZVINJENJE ZBOG LOŠE POLICIJSKE PRAKSE U PROŠLOSTI Podgorica, 24. maj 2017. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije u kontinuitetu pruža podršku svim komemorabilnim aktivnostima koji doprinose odavanju počasti i sjećanja na sve žrtve ali i unapređenju kredibiliteta i povjerenja u ključne nacionalne servise kakav definitivno jeste policija.

Pages