Blogs

MONITORING PROSTORIJA ZA ZADRŽAVANJE  U CENTRU BEZBJEDNOSTI BUDVA
08 Jul

MONITORING PROSTORIJA ZA ZADRŽAVANJE U CENTRU BEZBJEDNOSTI BUDVA

Predsjednik, prof. dr Dražen Cerović, i članovi Savjeta za građansku kontrolu rada policije, dr Vladimir Dobričanin i mr Aleksandar Saša Zeković, boravili su, dana 6. jula 2017. godine, u radnoj posjeti Centru bezbjednosti Budva gdje im je domaćin bio načelnik Darko Ćorac. Posjetu je pratio i savjetnik direktora Uprave policije Sead Frljukčić.  Predsjednik i članovi Savjeta u pratnji komandira Stanice policije, Slobodana Kovačevića, obišli su prostorije za zadržavanje koje su zatekli u besprekorno urednom stanju i iste funkcionišu u skladu sa domaćim i CPT standardima. 
UPRAVI POLICIJE I GLAVNOM SPECIJALNOM TUŽIOCU DOSTAVLJENE KONKRETNE INFORMACIJE O KRIVOLOVU NA PRIMORJU
04 Jul

UPRAVI POLICIJE I GLAVNOM SPECIJALNOM TUŽIOCU DOSTAVLJENE KONKRETNE INFORMACIJE O KRIVOLOVU NA PRIMORJU

Podgorica, 4. jul 2017. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije aktivno radi na praćenju primjene policijskih ovlašćenja povodom veoma prisutne problematike krivolova odnosno izlova ribe u primorskim opštinama nedozvoljenim eksplozivnim sredstvima. S tim u vezi kreiran je i upućen direktoru Uprave policije dokument sa povjerljivim podacima u kojem su sakupljena dosadašnja saznanja Savjeta na osnovu komunikacije sa više desetina građana i aktivista civilnog društva a odnose se na tematiku krivolova i izvršenje niza krivičnih djela s tim u vezi. 
POTVRĐENA POSVEĆENOST POLICIJSKOM INTEGRITETU
14 Jun

POTVRĐENA POSVEĆENOST POLICIJSKOM INTEGRITETU

Tivat, 14. jun 2017. godine - Član Savjeta za građansku kontrolu rada policije, mr Aleksandar Saša Zeković, boravio je u radnu posjetu Odjeljenju bezbjednosti (OB) Tivat. Radnom sastanku prisustvovali su načelnik OB, Milovan Radović, komandir Stanice policije, Ljubiša Rovčanin, i šef kriminalistike, Branko Todorović. 
DEBATA O POLICIJSKOJ TORTURI
12 Jun

DEBATA O POLICIJSKOJ TORTURI

Podgorica, 11. jun 2017. godine - Na televizji “Vijesti” emitovana je emisija “Direktno” posvećena primjeni policijskih ovlašćenja i postupanju policije tokom oktobarskih opozicionih protesta (2015).  Gosti emisije su bili Miodrag Mijo Martinović, predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije i žrtva oktobarske torture, mr Aleksandar Saša Zeković, član Savjeta za građansku kontrolu policije, Goran Danilović, bivši ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore i Milan Radović, koordinator programa u nevladinoj organizaciji “Građanska alijansa”.
OBUKA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA
09 Jun

OBUKA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

PROMOCIJA STANDARDA U BORBI PROTIV TORTURE Budva, 9. jun 2017. godine - U "Akademiji znanja" održan je trening seminar pod nazivom "Standardi u borbi protiv torture i drugih oblika nehumanog postupanja" za 22 policijska službenika. Predavči na obuci bili su Sead Frljukčić, mr Aleksandar Saša Zeković, Milan Radović i Sanja Maraš. 
ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA SAVJETA ZA GRAÐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE
02 Jun

ODRŽANA REDOVNA SJEDNICA SAVJETA ZA GRAÐANSKU KONTROLU RADA POLICIJE

Podgorica, 2. jun 2017. godine — Danas je održana redovna sjednica Savjeta za gradjansku kontrolu rada policije kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Dražen Cerović. Tokom rada sjednice razmotreno je ukupno 15 predmeta od kojih je Savjet u sedam slučajeva zaključio dalji rad rad kroz usvajanje zaključaka, ocjena i preporuka te konstatcija o preduzetim radnjama u postupcima povodom pritužbi građana.

Pages