ZEKOVIĆ IMENOVAN U OPERATIVNI TIM MUP CRNE GORE

ZEKOVIĆ IMENOVAN U OPERATIVNI TIM MUP CRNE GORE
25 Jan

ZEKOVIĆ IMENOVAN U OPERATIVNI TIM MUP CRNE GORE

Podgorica, 24. januar 2018. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije, na današnjoj redovnoj sjednici, prvoj u 2018. godini, predsjedavao prof.dr Dražen Cerović, imenovao je, shodno pozivu Ministra unutrašnjih poslova, mr Aleksandra Sašu Zekovića, za člana Operativnog Tima Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

Planirano je da Tim, kroz sagledavanje dosadašnje prakse i analizu konkretnih slučajeva, radi na utvrđivanju daljih smjernica za postupanje i unaprijeđenje rada i rezultata na planu prevencije i suzbijanja porodičnog nasilja.

Poziv za imenovanje dostupan je na ovom linku.

Zeković je domaći stručnjak iz oblasti ljudskih prava i u građanskoj kontroli policije, od njenog utemeljenja, je posvećen jačanju kapaciteta policije za efikasan rad na predmetima nasilja u porodici. Inicijator je mehanizma “Konferencija slučajeva zaštite od nasilja u porodici” koji se od 2015, na osnovu zaključka Savjeta za građansku kontrolu rada policije, uspješno implementira u Centru bezbjednosti Podgorica.