VRŠNJAČKO NASILJE: PRAĆENJE POSTUPANJA POLICIJE

VRŠNJAČKO NASILJE: PRAĆENJE POSTUPANJA POLICIJE
14 May

VRŠNJAČKO NASILJE: PRAĆENJE POSTUPANJA POLICIJE

Podgorica, 14. maj 2024. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije, na inicijativu svoje članice Aide Petrović, je odlučio da u 2024. godini pokrene rad na novom predmetu pod radnim nazivom "Praćenje vršnjačkog nasilja u Crnoj Gori i postupanje policije”.

S tim u vezi od OB Danilovgrad zatražena je informacija o ishodu ili trenutnom statusu postupaka koji su policijski službenici tog odjeljenja, po nalogu nadležne državne tužiteljke,  podnijeli, 2023. godine, protiv dvije malodobne osobe - prve zbog učinjenog prekršaja iz čl.10 Zakona o javnom redu i miru - fizički napad, i druge zbog krivičnog djela iz čl.174 st.1 KZCG Neovlašćeno fotografisanje u redovnom postupku.

Od direktora Uprave policije Aleksandra Radovića, zatraženo je da informiše Savjet, kroz posebne tematske informacije, o problematici, intezitetu i obimu, broju slučajeva vršnjačkog nasilja u školama, nasilja između malodobnih osoba i nasilja među mladima u 2023. i za prva četiri mjeseca 2024. godine i postupanjem policijskih službenika s tim u vezi.