REDOVNA SJEDNICA:CELEBIC NOVI PREDSJEDNIK SAVJETA

REDOVNA SJEDNICA:CELEBIC NOVI PREDSJEDNIK SAVJETA
27 Jun

REDOVNA SJEDNICA:CELEBIC NOVI PREDSJEDNIK SAVJETA

Podgorica, 26. jun 2020. godine - Savjet za građansku kontrolu rada policije danas je u održao redovnu sjednicu na kojoj su razmotreni predmeti u radu, pristigli odgovori Uprave policije, kao i izjašnjenja građana. 

Razmotreno je obraćanje udruženja "Roditelji" koje je od Savjeta zatražilo da provjeri informaciju iz medija vezano za ubacivanje suzavca u sali u kojoj se održavao trening djece. Obraćanje ove NVO je dostavljeno Upravi policije na izjašnjenje, a Savjet je ostvario uvid u službenu dokumentaciju Centra bezbjednosti Budva, koja uključuje prikupljene zapisnike obavještenja prikupljena od građana.  O slučaju je diskutovano i na sjednici u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i predstavnika civilnog društva gdje je zatraženo da se u vezi sa zahtjevom ove NVO Uprava policije dodatno i javno oglasi što je od strane iste i urađeno.  

Na sjednici su analizirani i pristigli odgovori iz državnih tužilaštava.

Na sjednici je jednoglasno odlučeno da se, do daljnjeg, odloži zaključenje postupka građanske kontrole policije povodom postupanja prema novinaru Veliši Kadiću kako bi se kako bi pružio dodatan potreban prostor i vrijeme za predstavljanje novih dokaza, navoda, dodatnih informacija i činjenica jer su brojne policijske intervencije komrpomitovane i usljed dejstva poltičke propagande. 

Usvojen je plan rada Kontakt centra i program rada Savjeta do kraja tekuće godine.

Na lični zahtjev Savjet je razriješio Aleksandra Sašu Zekovića sa funkcije predsjednika Savjeta i imenovao advokata Zorana Čelebića, člana Savjeta ispred Advokatske komore Crne Gore, za novog predsjednika.

 Categories: SJEDNICE, KONTROLAPOLICIJE