REDOVNA SJEDNICA

REDOVNA SJEDNICA
20 Jan

REDOVNA SJEDNICA

Podgorica, 20. januar 2021. godine -  Savjet za građansku kontrolu rada policije, u punom sazivu, održao je, u svom Kontakat centru, redovnu mjesečnu sjednicu na kojoj je definisana nova metodologija rada u 2021. godini.

U radu sjednice kojom je predsjedavao Zoran Čelebić, predsjednik, učestvovali su svi članovi Savjeta - Aida Petrović, prof. dr Dražen Cerović, doc.dr Branislav Radulović i dr Aleksandar Mugoša.

Na današnjoj sjednici Savjet je razmotrio dva predmeta. Povodom pritužbe građanina I.K. iz Budve Savjet je odlučio od Uprave policije zatraži dodatna pojašanjenja u odnosu na postupanje policijskih službenika kod uviđaja saobraćanjih nezgoda. Savjet je, po sopstvenoj inicijativi, provjerio postupanje policije prema jednom maloljetnom licu i ocijenio da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor postupali u skladu sa propisima i dobrom policijskom praksom.

Odlučeno je da novi saziv Savjeta inicira odvojene susrete sa predsjednikom Skupštine Crne Gore, mr Aleksom Bečićem, i ministrom unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore mr Sergejom Sekulovićem, kako bi se osnažio dijalog svih aktera o daljoj reformi policije i značaju djelotvornog praćenja primjene policijskih ovlašćenja.

Savjet je donio odluku da u Operativni tim Ministarstva unutrašnjih poslova za borbu protiv nasilja i porodici i nasilja nad ženama imenuje svoju članicu Aidu Petrović, inače u javnosti prepoznatu po aktivizmu za prava žena i naporima protiv svih oblika nasilja.