OSIGURATI BEZBJEDNOST SVIM GRAĐANIMA

OSIGURATI BEZBJEDNOST SVIM GRAĐANIMA
28 Jun

OSIGURATI BEZBJEDNOST SVIM GRAĐANIMA

Podgorica/Rožaje, 28. jun 2024. godine - Savjetu za građansku kontrolu rada policije obratio se građanin čiji se identitet štiti zbog dalje zaštite integriteta i njegove bezbjednosti. Isti je, prema navodima i dostupnim snimcima, kontinuirano izložen zastrašivanju oružjem od svog komšije (navedeno puno ime i adresa stanovanja u opštini Rožaje). 

O tome je priložio i dva snimka koja je Savjet elektronskim putem dostavio direktoru Uprave policije i izdao mu hitnu preporuku da naloži policijskim službenicima OB Rožaje da, u konsultaciji sa nadležnim državnim tužiocem, preduzmu sve potrebne mjere i radnje  kako bi se osiguirao bezbjedni ambijent za život svih građana, što je i trajna intencija Uprave policije. 

Savjet je iskazao očekivanje da se pažljivo ispita sadržaj dostupnih video snimaka koji potvrđuju navode o šenlučenju, provjere da li navedeni građanin zakonito posjeduje (drži) to i drugo oružje (u pritužbi je navedeno da je u posjedu navodno i pištolja), da se zatraži pretres stana i drugih prostorija koje koristi navedeni građanin i da se svaka vrsta protivzakonitog postupanja adekvatno procesuira.