ČELEBIĆ ČESTITAO BRĐANINU

ČELEBIĆ ČESTITAO BRĐANINU
19 Aug

ČELEBIĆ ČESTITAO BRĐANINU

Podgorica, 19. avgust 2021. godine - Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije advokat Zoran Čelebić u ime svih članova i članice Savjeta, prof.dr Dražena Cerovića, doc. dr Branislava Radulovića, dr Aleksandra Mugoše Aide Petrović, i svoje lično, čestitao je Zoranu Brđaninu imenovanje za direktora Uprave policije. 

Imajući u vidu mandat i svog svrhu postojanja, Savjet za građansku kontrolu rada policije naročito zainteresovan za kontekst i koncept dobrog upravljanja policijom jer to znači da polijciska organizacija i svi njeni službenici imaju privrženost vladavini prava, poštovanju ljudskih prava i uvažavanju demokratske kontrole nad njenim radom.

Čelebić je poručio Brđaninu da će mu Savjet za građansku kontrolu rada policije biti glavni oslonac i partner u suzbijanju i preveniranju svih aktivnosti i pojava u policiji koje su štetne po interese crnogorske javnosti. Građanski nadzor policije je ključan za unaprjeđenje odgovornosti i transparentnosti, a time i za jačanje povjerenja javnosti u policiju.

U čestitki je posebno istaknuto da je Savjet za građansku kontrolu rada policije naročito zainteresovan da sa novoimenovanim direktorom policije radi na promovisanju policijske kulture koja se oslanja na nesumnjivom integritetu i odsustvu solidarnosti sa bilo kojom nezakonitošću. 

“Posebno nam je stalo i važno da podržite našu vidljivost u samoj policijskoj organizaciji, znači kod samih policijskih službenika, kako bi nastavili proces njihovog ohrabrivanja i podsticanja da prijavljuju neetičku, neprofesionalnu i protivzakonitu praksu u policijskim redovima ali i kršenje sopstvenih prava” navedeno je u čestitki predsjednika Savjeta.

Savjet je inicirao i održavanje posebno tematske sjednice, u Skupštini Crne Gore, kojoj bi prisustvovalo rukovodstvo Uprave policije.